Фейс йога – как я правят в Япония?

Йогата за лице е страхотно естествено решение за възвръщане на младежкия ви вид! Знаете ли, че има 2 вида лицеви мускули? Спящи мускули и прекомерно работещи мускули. Събуждате спящите мускули, за да повдигнете кожата, и отпускате прекалено работещите мускули за намаляване на бръчките. В допълнение към упражненията по йога на лицето е важно да научите как да поддържате добра поза, каква е правилната позиция на езика и да спрете да правите вредните физиономии, които са по-важни от упражненията по йога за лице. Знаете колко е важно да тренирате мускулите на тялото си редовно и да поддържате добра стойка на тялото, така че защо да не се грижите по същия начин и за лицето си?

Как да намалите бръчките от смях, бръчките между веждите и челото, отпуснатите челюсти, стегнатите челюсти, асиметричното лице и т.н. Йога за лице е чудесна естествена алтернатива на ботокса или пластичните операции. (Дори някои пластични хирурзи в Япония препоръчват упражнения от йога за лице!). Красотата на йога за лице е, че можете да правите по-голямата част от упражненията по всяко време и навсякъде. Когато правите масаж на лицето, първо трябва да измиете лицето си и да нанесете крем за грижа за кожата. Но при йога за лице повечето от упражненията не изискват никакъв крем за лице или нещо подобно. Всичко, от което се нуждаете, е лицето ви!

След като научите как, можете да правите упражненията в движение например, когато работите пред екрана, докато се разхождате, докато готвите и т.н. Колко лесно е това? Включете тези упражнения в ежедневието си, за да е лесно да продължите. Не забравяйте, че последователността е ключът към успеха. За разлика от инжекциите или медицинските процедури за красота, йога за лице НЕ е бързо решение. Изисква последователно редовно обучение. Но колкото повече я владеете, толкова по-малко упражнения са необходими. Просто трябва да поддържате добра поза на лицето, позиция на езика и да спрете вредните навици да правите физиономии. Присъединете се към пътуването на естествената красота с нас!

В Япония йогата за лице или упражнения, свързани с лицето, са често срещани сред хората, които се грижат за красотата си, защото наистина работи!

Нека обясним кои области може да подобри Face Yoga и съответно как:

Загряване: Преди да правите каквито и да е упражнения за тяло, правите упражнения за загряване. Същото важи и за лицето. Като вибрирате бузите колкото е възможно повече, можете да отпуснете много мускули на лицето, защото устните са основни мускули на лицето и много мускули започват от устните. Така че чрез отпускането на основните мускули се отпускат и другите мускули на лицето. Защо трябва да отпуснете мускулите на лицето? Когато лицевите мускули се напрегнат, те стават по-малко еластични, по-къси, по-твърди и се виждат като бръчки и/или асиметрично лице. Но е трудно да се отпуснат мускулите на лицето, тъй като мускулите на лицето са близо до мозъка. Докато сте нервни, стресирани или загрижени за нещо, стресът се предава на мускулите на лицето и те се напрягат. Но пък по този начин можете мисловно да принудите мускулите на лицето си да се отпуснат физически.

Сега нека поговорим за позата. Забелязвате ли, че по-зрелите хора имат по-нацупено лице от по-младите. Ъглите на устата започват да увисват с възрастта и изглеждат като нацупено лице.Тогава дори и да не сте сприхави, мозъкът погрешно разбира, че сте недоволни. Сега вече сте официално ядосани…

Основи на поза номер 1 – малка усмивка. Повдигнете ъглите на устата само малко, за да ги направите в права линия или само малко по-високо в рамките на 5 градуса нагоре. Ако ъглите са твърде високи, не можете да продължите и кожата се разтяга твърде много, което може да доведе до бръчки и увисване.

Основи на поза номер 2 – поза на езика. Когато лицето ти почива, къде се намира езикът ти? Докосва се в горната част на небцето, люлее се в средата или е отпуснат надолу? Правилният отговор е горната част на небцето. Езикът трябва да бъде прикрепен към горната част на небцето. Ако езикът ви не е докоснат до небцето, долната част на лицето ви дърпа всички мускули и кожата надолу, което води до увисване. Всъщност езикът ви трябва да бъде не само докоснат до горната част на небцето, а напълно прилепен. С други думи, 1/3 от задната част на езика трябва да бъде докоснат до горната част на небцето. Това „плоско“ е важно. Много хора вече имат навика да държат езиците си на горното небце, но не и да е прилепен. Обикновено има празнина между езика и небцето. Това е грешно. НЕ трябва да има празнина между тях, тъй като езикът ви повдига тежкия ви череп нагоре и има известно напрежение в областта на бузите. Помтози начин изграждате мускули на бузите, които обикновено спят. Силата на езика трябва да бъде винаги нагоре, а не надолу.
Трудно ли е да се запази позицията? Запазете добра стойка на тялото, приберете брадичката си малко и поставете върха на езика зад горните зъби и кажете „ннннннн“.

Поза номер 3 – за да поддържате правилната позиция на езика, приберете брадичката си малко, освен това обаче трябва да имате добра стойка на тялото. Когато тялото ви не е в добра стойка, е невъзможно да имате правилна позиция на езика. Като приберете брадичката си само малко, ви е по-лесно да държите езика прилепен към небцето.

Поза номер 4 – избягвайте навика за контакт със зъбите, известен още като TCH /teeth contact habit/. TCH е състояние, при което горните и долните зъби се допират един до друг, когато лицето ви почива. Между тях винаги трябва да има поне малко разстояние през цялото време. Ако често ги стискате е много вероятно мускулите на челюстта ви да са развити и може да имате
квадратно лице, вместо сърцевидно.

Поза номер 5 – спрете да смръщвате вежди. Най-лесният начин да поправите това естествено е да се осъзнавате и да се контролирате през цялото време. Можете да правите масаж на челото, за да изгладите бръчките, когато нанасяте крем за грижа за кожата, но по принцип е изключително важно да обръщате внимание на зоната, когато правите различни изражения на лицето. Например опитайте докато седите пред компютъра или телефона да отваряте широко очи поне от време на време, не можем да се смръщваме с широко отворени очи. Ето и един смешен съвет – залепете го. Ако залепите зоната, лентата ще ви казва всеки път, когато се смръщите. Това е интересен метод за обучение. Опитайте се да намалите напрежението и във вътрешните ъгли на очите. Това помага да се отпуснат мускулите около очите и веждите.

Позата на лицето и на тялото е свързана и с ума. Няма начин да изпаднете в депресия, когато стойката на лицето и тялото ви е добра! Виждате ли сте някога човек с изправени рамене и отворени гърди, който да е с ниско самочувствие или депресиран? Тялото, лицето и мозъкът са толкова близки и свързани.

Сега нека поговорим за врата. Двойната брадичка е едно от често срещаните притеснения на много хора. Поради прекомерната употреба на телефона, все повече хора гледат надолу за все по-дълго време и гравитацията им действа още по-силно. Веднъж на ден, два пъти или дори повече разтягайте врата с някоя от техниките, които сте научили от фейс йога. Двойната брадичка е едно от по-лесните поправимите от фейс йога. Много упражнения могат да се правят по всяко време и навсякъде, но тези упражнения за врата ви предлагаме да правите, когато отидете до тоалетната и седнете! Не правете докато шофирате:)).

Една от областите, на които хората може да не обръщат много внимание, но фейс йога прави, са бузите. С възрастта мускулите на бузите се стопяват и лицето може да изглежда по-старо. С по-пълни, високи бузи върху скулите, изглеждате много по-млади и свежи. Има 3 точки, които винаги трябва да се опитвате да повдигате, ъглите на очите, бузите и ъглите на устата.

Загрижени сте за назолабиалните гънки? Няма проблем. Изгладете напрегнатите мускули от вътрешната страна на устата, като използвате езика си. Този лесен трик е много популярен в Япония. Всъщност упражненията за език може би са по-популярни от йога за лице в Япония, защото дават много бърз резултат. Не е нужно да харчите пари за филъри, за да запълните гънката
благодарение на този лесен и бърз трик. Някои хора може да са загрижени за усмивката, защото смятат, че смехът причинява повече линии, но ако не се усмихвате или не се смеете, бузите се стопяват. Моля, имайте предвид, че усмивката е много важна за изграждането на мускулите на бузите.

Какво ще кажете за областите около очите? Трудно е да се третира околоочната зона с медицински процедури за красота. Тук на помощ идва йогата за лице. Любимото ни упражнение е повдигане на долните клепачи. Основно долните клепачи са спящи мускули. Предизвикателство е да повдигнете само долните клепачи, без да се движите никъде другаде. Опитайте! Като събуждате спящите мускули на долния клепач, активирате мускулите около очите и получавате по-дефиниран вид на очите. Това не е само за по-големи очи, но също така намалява или предотвратява торбичките под очите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *